2004 Armada Stalls still after Relay has been replaced - Nissan Armada Forum: Armada & Infiniti QX56 Forums
User Tag List

 
Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 Old 05-31-2011, 09:49 PM Thread Starter
mpdecrow
SHIFT_Lurker
 
Join Date: May 2011
Location: Gorham, ME
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
mpdecrow is on a distinguished road
2004 Armada Stalls still after Relay has been replaced

I have a 2004 Nissan Armada that just stalls with no warning. It happens at idle, accelerating or when applying my brakes. I have had the relay replaced because of the recall, it still does it. The technicians put it on the diagnostics machine and there was no errors. They are stumped and are thinking it might be the fuel filter. They are not sure. Any thoughts?
mpdecrow is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 05-31-2011, 10:39 PM
TitanBlue
SHIFT_Enthusiast
 
Join Date: Aug 2010
Location: Annapolis, MD
Posts: 137
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
TitanBlue is on a distinguished road
Usually the Fuel Pump/Filter/Sensor Assembly. Common issue.

Did you have a recent recall on the Sensor Assembly? (It includes the whole thing if I recall correctly, I may be wrong).
TitanBlue is offline  
post #3 of 9 Old 05-31-2011, 11:09 PM
BlakSpyda
SHIFT_Moderator
 
BlakSpyda's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: MD
Posts: 13,196
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
BlakSpyda is on a distinguished road
BlakSpyda is offline  
post #4 of 9 Old 06-01-2011, 02:40 AM
chrisarmada
SHIFT_Enthusiast
 
Join Date: Mar 2005
Location: Los Angeles
Posts: 112
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
chrisarmada is on a distinguished road
Did it stall before the relay change recall? It is rare but they could have put in a defective one. I wonder if there is a similar one you could swap out just for the heck of it.

Chrisarmada
04 SE Gray, 05 dark gray wheels, K/N drop in, airbox mod, BFG AT's, 6000K HID, EBC Greenstuff, yellow calipers, powerslot rotors, Goodrich ss lines, 3000K HID fogs, LED everything, Bilstien HD's, foam filled sway bar, urethane bushings, 2 degree mod
chrisarmada is offline  
post #5 of 9 Old 06-01-2011, 04:21 PM
RC340
SHIFT_Hardcore
 
RC340's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: NYC
Posts: 592
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
RC340 is on a distinguished road
welcome to CA dont think 04 are part of the fuel recall, think you can swap out fog light relay in the box
RC340 is offline  
post #6 of 9 Old 06-01-2011, 06:53 PM Thread Starter
mpdecrow
SHIFT_Lurker
 
Join Date: May 2011
Location: Gorham, ME
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
mpdecrow is on a distinguished road
Update: the dealer dumped 20 gallons of fuel to pull the fuel assembly. Nothing wrong there. They sent it home with a technician to see if they can better determine when the stalls happen. My bill sat $500.00 and they don't have a fix. Grrr. Any more ideas? Yes te car started stalling before they replaced the relay.
mpdecrow is offline  
post #7 of 9 Old 06-01-2011, 07:45 PM
TitanBlue
SHIFT_Enthusiast
 
Join Date: Aug 2010
Location: Annapolis, MD
Posts: 137
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
TitanBlue is on a distinguished road
They will need to check Fuel Pressure at start up, and while running to see if it falls off just prior to stalling or whatever. I would expect the tech has taken his "Consult" computer with him to do such testing. He'll be able to monitor everything.
TitanBlue is offline  
post #8 of 9 Old 06-03-2011, 02:43 PM Thread Starter
mpdecrow
SHIFT_Lurker
 
Join Date: May 2011
Location: Gorham, ME
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
mpdecrow is on a distinguished road
Camshaft position sensor

It turns out that if finally throw a code while stalling out. They are now replacing the camshaft position sensor. I hope this fixes the problem.
mpdecrow is offline  
post #9 of 9 Old 11-17-2012, 04:33 PM
Cookieman626
SHIFT_Lurker
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Cookieman626 is on a distinguished road
I had the same stalling issue and replaced the ECM Relay as the forum members suggested. Nearly ponied up for the $400 IPDM but decided to drop it off to my buddy's shop. By some stroke of luck, it FINALLY threw an engine code for the Cam Position Sensor. Mind you, I've been dealing with the stall issue for over 600 miles with no engine light. $40 bucks plus labor and I'm back on the road.
Cookieman626 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode


Forum Jump

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off