Bad fuel pump or something else - Nissan Armada Forum: Armada & Infiniti QX56 Forums
User Tag List

 
Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 11-20-2012, 12:32 PM Thread Starter
Browncoats Fan
SHIFT_Lurker
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Browncoats Fan is on a distinguished road
Bad fuel pump or something else

Hi folk. My 2005 Armada is not a happy camper. For the past few weeks it has been hesitating from a complete stop after depressing the accelator. A few times this has happened after releasing the brake before depressing the accelator. Last night it decided that it was not going to go up the driveway. Thank you for letting me make it home before you had a melt down. Is it a fuel pump or something else? The truck has 172,000 miles on it and has been great since I purchased it 7 years ago. Thanks for your help!
Browncoats Fan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 11-20-2012, 02:45 PM
Kooshtaka
SHIFT_Hardcore
 
Kooshtaka's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Juneau, AK
Posts: 2,603
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 60 Post(s)
Kooshtaka is on a distinguished road
It could also maybe be a bad IPDM relay... there is a recall out on them.

'05 Mada LE Slate
Mods Done: UpRev, Bilstein 5100s in front, PRG 2" rear spaces, R1 Premium Drilled & Slotted Rotors, PosiQuite pads, Volant GenII CAI, 8K HID Lows, LEDs by ArmaDen, 3k HID Fogs, and Delete middle row console.
Mods in progress: JBA LT, PRT 300-cell hi-flo cat'd b-pipes, Borla xlr-1 muffler w/custom tubing, LED Engine Bay LEDs, Custom Suspension Lift by PRG, Custom PRG front & rear shocks, Custom PRG Rear springs.
Mods in contemplation: GoodHood or custom hood, Steel front and rear bumpers, upgraded front springs, Custom roof rack and cargo basket, Additional lighting.
Kooshtaka is offline  
post #3 of 5 Old 11-24-2012, 08:03 PM
TopazM3
SHIFT_Hardcore
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 368
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
TopazM3 is on a distinguished road
Always have to consider TPS or the pedal itself with these kinds of problems. Let us know what you find.
TopazM3 is offline  
post #4 of 5 Old 11-28-2012, 01:54 AM
JCMusika
SHIFT_Newbie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
JCMusika is on a distinguished road
Mine did this last year and it was a bad IPDM unit



Sent from my iPhone using AutoGuide.com Free App

2005 Nissan Armada, LE Silver 4X2, 18' custom wheels, Hankook ATM, Volant Gen2 CAI with Air scoop,AiRaid TBspacer, Bilstein 5100 fronts and Rancho 9000xl rears, Gibson Catback exhaust, SuperChips FLashPaq, Tranny OIL cooler MOD, Throttle MOD, Morimoto HID retrofit Kits, R-1concepts Premium slotted/cross drilled fronts. Chrome FenderTrims
JCMusika is offline  
post #5 of 5 Old 11-28-2012, 02:21 AM
kenedytxarmada
SHIFT_Hardcore
 
kenedytxarmada's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Texas
Posts: 367
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
kenedytxarmada is on a distinguished road
I vote bad ipdm relays or fuel pump. With that kind of miles the in pump filter is bound to be clogged.....

2014 Armada Platinum 4x4
2011 Titan SV 4x2
kenedytxarmada is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode


Forum Jump

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off