6 Disc Changer Problem - Nissan Armada Forum: Armada & Infiniti QX56 Forums
User Tag List

 
Thread Tools Display Modes
#1 Old 01-24-2011, 09:09 PM
Branden967
SHIFT_Newbie
 
Join Date: Jan 2011
Location: Bay Area, CA
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Branden967 is on a distinguished road
6 Disc Changer Problem

Hello,
I searched and searched and I couldnt find anyone with a problem like mine so I thought I would throw it out there...

Here is goes. I have an 07 mada LE and on the dash it says BOSE on it. (Ill get into that more later.)

When you put a CD in it loads and moves around but after loading for about 30 seconds in comes up and says "press eject". I press eject and it takes me back the the radio function. The radio works fine. I removed the head unit and unplugged the batter but no dice. It loads CDs fine it just doesnt play them. Now Im looking at buying another changer from ebay and a lot of them say for non-bose systems. Do I have a bose system or not? Reason being I dont think the sub under the driver seat works. Did I get hosed and somebody put a new trim on this or is this a bose system
? How do you tell the difference? They model number on the unit is 28185 ZE30A if that helps.

Has anybody tried those head unit repair sites.

Any suggestions or help would be great.

Thanks,

Branden
Branden967 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 01-28-2011, 11:46 PM
Branden967
SHIFT_Newbie
 
Join Date: Jan 2011
Location: Bay Area, CA
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Branden967 is on a distinguished road
Really nobody has any input??????????????????
Branden967 is offline  
#3 Old 02-08-2011, 12:20 PM
IRONman
SHIFT_Lurker
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
IRONman is on a distinguished road
I have the same problem, and I'm hoping I don't have to replace the entire radio. Can any one help that had this issue!!!!
IRONman is offline  
#4 Old 02-08-2011, 04:07 PM
marctronixx
SHIFT_Hardcore
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,345
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 35 Post(s)
marctronixx is on a distinguished road
if you have a sub under the seat you have a bose system. the HU not reading the discs means the lens is either out of alignment OR the lens is dirty.

there are lens kits that MAY work so if you dont have one, give those a try. other than that, the lens is out of alignment which would be well over the cost of the HU to get fixed...
marctronixx is offline  
#5 Old 02-09-2011, 11:21 AM
Branden967
SHIFT_Newbie
 
Join Date: Jan 2011
Location: Bay Area, CA
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Branden967 is on a distinguished road
Thanks for the reply. I tried one of those cleaning kits and still no luck. Ive been able to find replacement parts online but they have all be the "No Bose" system. Can anyone recommend a repair place or a good source for a new unit other than Nissan?

Thanks,
Branden
Branden967 is offline  
#6 Old 02-09-2011, 06:01 PM
marctronixx
SHIFT_Hardcore
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,345
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 35 Post(s)
marctronixx is on a distinguished road
try courtesy nissan. they are well known around these parts....
marctronixx is offline  
#7 Old 02-11-2011, 01:02 PM
Branden967
SHIFT_Newbie
 
Join Date: Jan 2011
Location: Bay Area, CA
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Branden967 is on a distinguished road
Thanks for the info. Ive been looking at them but the $900 buck price shot them down quick.
Has anyone every tired one of those "repair" service? They want 150 bucks but I dont know if its a scam.

Branden
Branden967 is offline  
#8 Old 02-11-2011, 04:32 PM
BlakSpyda
SHIFT_Moderator
 
BlakSpyda's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: MD
Posts: 13,196
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
BlakSpyda is on a distinguished road
BlakSpyda is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode


Forum Jump

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off