Brake light/VDC off light/Slip light - Nissan Armada Forum: Armada & Infiniti QX56 Forums
User Tag List

Reply
 
Thread Tools Display Modes
#1 Old 11-15-2012, 09:23 AM
erisalazar81
SHIFT_Lurker
 
Join Date: Nov 2012
Location: Houston
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
erisalazar81 is on a distinguished road
Brake light/VDC off light/Slip light

Okay I have been researching this for weeks upon weeks now and find nothing but different answers on the internet. A couple of months ago I was leaving work to go grab lunch and all three of the lights popped up on my dash and when I applied my brakes they locked up on me. I pulled over, turned my car off, and when I turned it back on the lights were gone. A week or two went by and the lights came on again! No brake problems, just the lights on, and every time I shut my car off and turn it back on the lights disappear. Well I took my car to my mechanic, and took a picture of my dash, so he could see what lights were on exactly. He hooked it up and the computer said everything was running fine, checked brake fluid, it was full, and checked all my brakes which he said were perfectly fine. So I called Nissan and told them about my problem and they said that the 04-06 have been having a lot of issues with this and it is the brake booster that needs to be replaced which will run me around $1000! Okay I don't have money like that right now so I didn't know what to do. So a couple of weeks go by, no problems! Yesterday afternoon the lights came on again! And on top of that even when I turn my car on and off they are still there. They are not going away. Basically what I am asking, is what have you done if you had the problem and what worked, before I run around in circles, paying people money that I don't have!! Thanks!!!
erisalazar81 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 11-15-2012, 09:36 AM
Pops
SHIFT_Moderator
 
Pops's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Okc
Posts: 12,899
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Pops is on a distinguished road
Garage
There's been several people who spent the money on a new booster that didn't fix it so the dealership reflashed the BCM with an updated formware and it was magically fixed.

First, make sure you get all the recall work done: http://x.nissanhelp.com/forums/Knowl...html?catid=307


Next, checkout TSB - NTB06-040 : http://x.nissanhelp.com/forums/Knowl...eyid=5&doit=Go

The dealership should be able to read the codes for free, although you may have to drive to the closest dealer and leave the engine running the next time it happens to make sure that they don't get cleared.

- Bob
2005 Armada LE 4x4
Pops is online now  
#3 Old 11-15-2012, 05:55 PM
GJBenn85
SHIFT_Newbie
 
GJBenn85's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Hilton Head Island, SC
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
GJBenn85 is on a distinguished road
My QX is my third Infiniti and every single one has occasionally had a problem where the VDC/SLIP/BRAKE lights come on. It is extremely common the FX. The owner's manual says they come on when a fault is detected with the ABS, but I have not had any problems with the brakes on any of the cars.
GJBenn85 is offline  
#4 Old 11-17-2012, 01:02 PM
speechpath70458
SHIFT_Lurker
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
speechpath70458 is on a distinguished road
My 2006 Armada is also doing this. At first, the dealer said they couldn't find anything wrong with it. Now they are saying it is the brake booster. I see posts all over the internet from Armada and Titan owners. I called Nissan 800# and complained. They communicated with the dealer for a couple of days and said they (not sure if it is Nissan or dealer) will pay 1/2 of the 1293.00 that it will cost to replace brake booster. However, I've read several reports from owners stating this doesn't fix the problem. So...at this point I don't know what to do. I'm posting reviews and advice regarding purchasing an Armada or Titan wherever I can. I did my research before my purchase and was aware of one of the brake problems; however, the dealership stated Nissan had fixed the problems.
speechpath70458 is offline  
#5 Old 12-18-2012, 03:58 PM
WIKID S4TEEN
SHIFT_Lurker
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
WIKID S4TEEN is on a distinguished road
My 2008 Armada starting doing this yesterday.
Looks like I'll have to take it to the dealer...=(
WIKID S4TEEN is offline  
#6 Old 12-18-2012, 04:22 PM
keith03054
SHIFT_Newbie
 
keith03054's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: New Hampshire
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
keith03054 is on a distinguished road
My 2004 has this problem earlier this year. After checking the breaks and fluid levels I brought it to the dealer. After reading this site, I asked to have the Brake Control Module reset. The dealer ended up finding and replacing faulty ABS sensor on the drivers side front. I think it cost around $300 for diagnosis, parts and labor.
keith03054 is offline  
#7 Old 12-19-2012, 09:06 AM
speechpath70458
SHIFT_Lurker
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
speechpath70458 is on a distinguished road
I contacted the Nissan consumer affairs division and was assigned a representative. They (Nissan corp and local dealer) gave me a "deal." They replaced the brake booster and sensor for about 350. They had originally quoted 1200. I went to as many review and websites as possible to post my experience warning other consumers. A post on my dealer's facebook page was what really helped me get the "deal." The Titan/Armada line has continuously had brake issues. I just traded mine in for a 2013 Honda Accord. I don't need the big car..we have a diesel truck for towing. Good luck to all who are having this issue.
speechpath70458 is offline  
#8 Old 12-31-2012, 12:08 PM
jim_dougherty
SHIFT_Lurker
 
Join Date: Dec 2012
Location: Downingtown, PA
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
jim_dougherty is on a distinguished road
06 armada VDC/Slip Lights On

I have a 2006 armada - VDC and Slip lights on the dash are lit up. 4 wheel drive also does NOT work. VDC button on console does nothing. My mechanic diagnosed and claims a bad ABS Module. I am concerned that may not be the ticket. The ABS works on the truck as I can feel it pulsing now that I am driving in the snow. Is the 4 wheel drive problem related to the VDC? I love this truck, but I am not pleased with this problem.
jim_dougherty is offline  
#9 Old 12-31-2012, 10:04 PM
marctronixx
SHIFT_Hardcore
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,265
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 28 Post(s)
marctronixx is on a distinguished road
what DTC codes showed up? were you able to pull any codes?

all of these components are controlled serially by a computer network called CAN. pulling codes is necessary to isolate the issues.
marctronixx is offline  
#10 Old 01-01-2013, 08:49 AM
jim_dougherty
SHIFT_Lurker
 
Join Date: Dec 2012
Location: Downingtown, PA
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
jim_dougherty is on a distinguished road
06 armada VDC/Slip Lights On

Codes P1212, U1001, U1000
jim_dougherty is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode


Forum Jump

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off