Radio fades in and out - Nissan Armada Forum: Armada & Infiniti QX56 Forums
User Tag List

 
Thread Tools Display Modes
#1 Old 01-01-2013, 10:00 AM
Ernestojtorres@gmail.com
SHIFT_Lurker
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Ernestojtorres@gmail.com is on a distinguished road
Radio fades in and out

I have a 2008 Armada and when on FM radio mode it plays for 30- 60 seconds all radio stations fades out. Once you turn the radio off and on it will assume play for another 30-60 seconds...only to have to repeat the process.

Anyone experience the same or know a solution?
Ernestojtorres@gmail.com is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 01-01-2013, 11:31 PM
marctronixx
SHIFT_Hardcore
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,317
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 33 Post(s)
marctronixx is on a distinguished road
so i take it this JUST started happening today?

do you have any aftermarket radio/ AV parts installed? does this happen on a AM radio station?

if you have SAT, does it happen on SAT?

did you remove power to the unit recently?

does this happen anywhere in the city? and you can repeat this every 30-60 seconds?

does it sound like inter-station white noise? or some other type of noise?

are the connections on the back radio antenna on the glass in good shape?

does the radio display change during this issue?

and once the issue starts does it go away or do you have to turn off and then back on the radio?

also when the issue is going on, what happens if you change channels? does the noise or lack thereof continue or does it go away once you change a station?

dont use the preset buttons, rotate the seek knob manually to test.
marctronixx is offline  
#3 Old 01-02-2013, 05:36 AM
Ernestojtorres@gmail.com
SHIFT_Lurker
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Ernestojtorres@gmail.com is on a distinguished road
so i take it this JUST started happening today? It's been happening for quite some time now. My wife is the primary driver of the vehicle and claims its been like this for a few months.

do you have any aftermarket radio/ AV parts installed? does this happen on a AM radio station? No. All original equipment. And the problem occurs with AM stations as well. We can listen to a cd or mp3 uninterrupted.

if you have SAT, does it happen on SAT? N/A

did you remove power to the unit recently? Never

does this happen anywhere in the city? and you can repeat this every 30-60 seconds? Everywhere. Always.

does it sound like inter-station white noise? or some other type of noise? White noise

are the connections on the back radio antenna on the glass in good shape? I am assuming so. We are the original owners of the Armada and we have never been in a car accident.

does the radio display change during this issue? No. The stations remains on display.

and once the issue starts does it go away or do you have to turn off and then back on the radio? When the issue starts you can hit the power button and the same station plays for a few more seconds before it fades out again.

also when the issue is going on, what happens if you change channels? does the noise or lack thereof continue or does it go away once you change a station?
Yes.

dont use the preset buttons, rotate the seek knob manually to test. Same thing regardless of preprogrammed or manually.
Ernestojtorres@gmail.com is offline  
#4 Old 01-03-2013, 02:34 AM
marctronixx
SHIFT_Hardcore
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,317
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 33 Post(s)
marctronixx is on a distinguished road
thanks for taking time to answer. if its white noise it could be something hardware related to the HU since it only happens on radio and not CD or SAT or AUX.

next thing is to check for any DTC's.
marctronixx is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode


Forum Jump

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off