Electrical issues.. HELP!!! - Nissan Armada Forum: Armada & Infiniti QX56 Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 03-16-2019, 04:42 AM Thread Starter
SHIFT_Lurker
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Electrical issues.. HELP!!!

So here’s the deal I have an 05 it’s got 215k miles. I bought it knowing it had some issues. It was running rough and had no power. I verified that cylinder 1 was not firing by pulling the coil plug and no change in the engine. In trying to verify if I had power coming to the cylinder 1 plug I shorted something out and now it won’t run at all. Two things to note. Number one: The anti theft left remains solid red when the key is turned to the on position. Is that normal or an issue with the anti theft system possibly? Number two: the cel does not light up at all. Under normal operation the cel will light up before starting the vehicle which it does not do now. Also when I plug a scanner into the obdII port I have “power” but I do not get a signal from the computer. All other dash lights are working. Along with all the accessories. Headlights, turn signals, radio, rad fan, etc. My fear is I may have fried my ecu? I have double checked all the relays and fuses that I know to find. My hope is I am missing a fuse somewhere? Are there any relays or fuses that are hidden from plain sight in the fuse and relay areas? If something is fried is it more likely the IPDM, or the main ecu? Any suggestions would be appreciated!!

Last edited by Armada12; 03-16-2019 at 04:57 AM.
Armada12 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 03-16-2019, 01:28 PM Thread Starter
SHIFT_Lurker
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Anyone have any recommendations on a good company to check the ecu for damage?
Armada12 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 03-17-2019, 10:28 AM
SHIFT_Enthusiast
 
gt601's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 127
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
 
Garage
I know that Uprev can reflash but if the ecu is fried that probably isn't an option.
Maybe talk to someone at the dealer for some pointers?
Paul

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
gt601 is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nissan Armada 2012 SE Owner with few electrical issues viking7833 New Member Introductions 0 01-23-2018 07:26 PM
Help several electrical issues astribs Problems 5 09-16-2014 01:00 AM
Please help. Vdc slip abs cruise + tranny slip and electrical issues Chillibear Problems 2 07-22-2014 01:03 PM
2008 Armada Electrical Issues?? BigBlack08 Problems 10 08-22-2012 02:40 PM
Electrical issues ffbones Problems 3 02-19-2010 09:22 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome