04 Armada dies randomly while driving. - Nissan Armada Forum: Armada & Infiniti QX56 Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 04-10-2019, 12:37 PM Thread Starter
SHIFT_Newbie
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
 
04 Armada dies randomly while driving.

We bought an 04 Armada last fall that had 150k kms on it. It's been ok so far for the most part. But recently it's been dying while the wife is driving it. At first it was on the highway in rush hour, it just quit, restarted fine then died a few minutes later down the road, fired right back up and was fine for 2-3 weeks. I scanned it with a cheapo code reader and a decent scanner and the only code that comes up is the one it's had since we bought it, it's for the vent solenoid. And of course I can't get the thing to die when I'm driving it.
A few day's ago it died again, and it fired back up like normal, was good again for a few day's until this morning. She made it 1/2 block away from home and it died then wouldn't start back up right away. It would crank over fine though. She let it sit a few mins and got it going again, took it home and took a different vehicle. I'm hoping there's a code stored this time.

I'm not going to throw random parts at this thing, I'd like to figure out wth is going on. But hard to fix if it aint broke. I haven't done anything yet. I guess the first step is to get it to die and try to pin point if it's losing fuel, spark or both. I'm hoping the thing won't start when I get home from work but that's doubtful.
Could someone point me where to look for the crank and cam sensors, I'd like to do a wiggle test with them first. This thing is pretty crusty underneath so a corroded connector is likely. Other thoughts are the ecm relay or fuel pump on it's way out.

04 Armada LE

Last edited by fummins; 04-10-2019 at 12:49 PM.
fummins is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 04-10-2019, 07:46 PM Thread Starter
SHIFT_Newbie
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
 
Just scanned the thing, it’s got a cam position sensor circuit code stored p0340

04 Armada LE
fummins is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 04-11-2019, 10:29 AM Thread Starter
SHIFT_Newbie
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
 
It looks like I'm taking the unconventional route. I have NOT replaced the fuel pump, tipm,ecm relay or cats. That seems to be the suggested order that many have taken when a stalling or drive ability problem pops up

I'm not positive the cam sensor is the problem but it's cheap and looks relatively easy to replace. I wiggled the connector at the sensor and the wiring harness in various places while it was running and couldn't get it to even hick up. I'll just replace it cause I'll probably break it while removal, then compare the resistance between the two to confirm this is the problem and maybe post back with what I find.
Hopefully this is gonna be the fix for the stalling. Then onto a bunch of other problems this basket case has,fuel gauge not accurate, slow to fill up with gas,power steering pressure line seeps,tranny lines leak at rad(rubber hose),might as well change the rad before the trans cooler cracks like they all seem to, tpms sensors don't work,sway bar bushings pounded out, air ride sensor height codes, release cable to flip center row seat is broken. Just need this thing to last another year or two then it's outta here.

04 Armada LE
fummins is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 04-13-2019, 05:51 AM
SHIFT_Hardcore
 
tchjts1's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Northeast PA
Posts: 586
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Not sure if this is related or similar to your symptoms, but maybe worth a read through this thread, then check with your dealership to see if the ECM relay recall has been done to your vehicle: https://www.clubarmada.com/forums/2-...ial-pc068.html


.

- - - - - - - - - - - -
'07 LE 4x4, Injen PowerFlow intake, SuperChips tuned, Borla dual exhaust, Bilstein struts, Michelin LTX MS2's, PowerSlot slotted rotors/Akebono pads, Goodridge SS brake lines, KMC-XD Monster rims, Viper remote start.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by tchjts1; 04-13-2019 at 06:02 AM.
tchjts1 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 04-13-2019, 12:04 PM
SHIFT_Enthusiast
 
Join Date: Nov 2012
Location: Dubai, U.A.E.
Posts: 113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
 
Turn the car on > switch the radio off > hold the settings button and turn the volume dial counterclockwise for 30 clicks. Then go into one of the screens and there is a log. It will tell you which error codes were thrown or logged.

2010 LE | Magnaflow muffler | Chrome TP | Cajun B pipes | Volant intake | Morimoto 4300k low beams | VLED fogs | Morimoto X.DRL and 5stop rear fog | Bullydog
clinthammer is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2004 Nissan Pathfinder Armada Dies While Driving clrobinssr Problems 9 03-03-2017 07:27 AM
Replaced Fuel Pump, ECM Relay on 2004 Nissan Armada - Truck Still Dies While Driving clrobinssr Problems 2 03-03-2017 07:26 AM
Horn honks randomly while parked in garage hunicombs Problems 0 03-11-2016 09:57 AM
Front drivers side dash Bose speakers dies in '04 LE JMC General Discussions 2 11-12-2010 07:31 PM
04 2WD Engine quit while driving BMC West Engine/Drivetrain 9 04-26-2008 04:42 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome