Transmission Overheating while Idle - Nissan Armada Forum: Armada & Infiniti QX56 Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 05-21-2017, 08:01 PM Thread Starter
SHIFT_Lurker
 
Join Date: Feb 2014
Location: Orlando, FL
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
 
Garage
Transmission Overheating while Idle

So my Armada SE 2009 with Big Tow Package transmission started overheating recently while idle. If I am driving along, no issues. But if I sit with the truck on for about 10mins... the gauge goes up, all the way to the little mark on the right hand side. But a quick drive around the parking lot while waiting for the wife, and it goes away quickly.

Any ideas? SUV just turned 100k. I did the transmission partial oil change at 80k. We drive it less than 6k a year, as we only use it to tow the boat.

Thanks in advance!

-Alex

Armada 2009 SE 2WD
  • Big Tow Package
  • K&N 33-2286
  • Beamtech LED 9006 HB4 CSP Chipset (low beam) 6500K, 8k Lumens
  • Beamtech LED 9005 HB3 CSP Chipset (high beam) 6500K, 8k Lumens
  • Beamtech LED H11 CSP Chipset (fog lights) 6500K, 8k Lumens
  • LUYED LED 921 (reverse / back up) 24-EX Chipsets, 1.5k Lumens
  • Yorkim 7th Gen 194/T10 and Festoon 31mm 6SMD LED 6500K (2x-map/4x-domes/trunk/4x-lower doors)
Alex32817 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome