Nissan Armada & Infiniti QX56 Forums banner
1 - 4 of 4 Posts

· Premium Member
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #1 ·
While experiencing virtually every problem discussed in this forum I have one that I have not noticed discussed yet. I have a loud popping/creaking noise coming from the front end of my vehicle. It is most noticeable when the wheels are turned and I am going over uneven payment. Another example would be backing out of my driveway, the wheels are turned and as it makes the small drop from my drive way to the road surface it make this noise. I can even feel it in the brake pedal at times. I searched the Titan Web site and did find a reference to the tie rod ends making a noise, but my dealer says they are fine. Of course they cannot duplicate the noise during their test drives, even though I have duplicated it with them in the vehicle. I have gone to battle several times with my dealer to get repairs done with the knowledge I have gained from this forum. Any thoughts on this problem that I might use to get this issue resolved? Thanks for the help.
 

· Premium Member
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Thanks for the reply!

jweek said:
I had a similar issue - took it to the dealer and they "re-torqed the steering rack bolts" - seems to have solved the problem for me
Finally getting some activity on this post and a suggestion. I seem to make an apointment about every two weeks for problems so I will ask them to check the steering rack bolts. I am getting a little tired of the 'everythings tight' and 'can't duplicate the problem' responses for this issue. With all the rattles, vibrating parts, pops, squeaks, and creaks when I drive this vehicle I am supprised I don't see a trail of parts when I look in the rear view mirror. Of course it is a little difficult to focus when the mirrors shake so much. I did notice if you drive with the windows down and the stereo off you can enjoy a whole new set of noises coming from the outside of the vehicle. :D
 

· Premium Member
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #7 ·
After a year the dealer finally found the source of the noise. It was really two problems. They found excessive play in both outer sway bar links. The sway bar bushings were split and would not stay in the retainers. They replaced the sway bar links and bushings. The second noise (cracking/creaking when pulling into the driveway) was found by using 'chasis ears'. They stated the lower control arm bushings were binding against the frame. They remove the control arm and lubed the bushings, reposition the control arm. I am not to happy that it took over a year to find this, but happy the dealer stuck with it. I am noise free now in the front end of the vehicle. I hope this helps someone else in diagnosing their problem.
 

· Premium Member
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #14 ·
adjmcloon said:
Thanks for the info dkerns, this surely will be a help to other owners.

Sorry you have such a crappy dealership. One thing I've learned in my Armada experience is how important a good service department is. It can mean the difference between loving and hating your new ride!

Now that your dealer has finally pulled their collective heads out of their a$$, I hope that you can enjoy your Armada. It really is a great vehicle and the best large SUV out there. What year is yours, by the way?
My Armada was built Oct 2004.
 
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top